top of page
Search
  • saftysign20175

تابلو راهنما چیست و چه کارکردهایی دارد ؟

از تابلو راهنما جهت هدایت افراد ، جلوگیری از سردرگمی انسان ها و صرفه جویی در زمان و انرژی افراد در مکان های متعدد عمومی ، مسکونی ، تجاری و اداری استفاده می شود .

تابلو راهنما می تواند به صورت یک تابلو فلزی ، تابلو استیل ، تابلو چلنیوم و تابلو لایت باکس در مراکز متعدد ، در خیابان ها ، جاده ها و معابر مورد استفاده واقع شود .

تابلوهای راهنما به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند :

1)تابلو راهنمای سالنی (indoor) :

از این تابلوها جهت هدایت افراد در داخل یک مکان استفاده می شود . زمانی که وارد یک مکان تجاری یا اداری و یا عمومی می شوید که حاوی طبقات ، سالن ها ، بخش ها ، اتاقها و افراد متعددی است با در دست داشتن آدرس و مشخصات مکان مدنظر ، بدون وجود تابلو راهنما قادر به یافتن مکان در ظرف مدت زمان کوتاه نخواهید بود و اگر چندین نفر چنین وضعیتی پیدا کنند نظم و ترتیب مکان به کلی از بین می رود به همین منظور انواع تابلوهای راهنمای سالنی نظیر تابلو طبقات ، تابلو ورود ، تابلو سالن ، تابلو شماره اتاق ، تابلو خروج اضطراری ، تابلو اسامی در سر در یا ورودی مکان ها نصب می شود تا افراد ظرف مدت زمان کوتاه بتوانند براحتی محل یا افراد مدنظر خود را بیابند .

2) تابلو راهنمای محیطی (out door) : این تابلوها برای راهنمایی رانندگان و عابرین پیاده در معابر و مکان های عمومی به صورت آلومینیومی یا پلکسی گلاس نصب می شوند . هدف از نصب تابلوهای راهنمای محیطی هدایت ترافیک و افزایش ایمنی جاده های درون شهری و برون شهری می باشد . به طور کل تابلوهایی که در فضای شهری گنجانده می شوند به چند دسته تقسیم بندی می شوند که به شرح زیر می باشد :

الف ) نشانه های بازدارنده راهنمایی و رانندگی : این تابلوها به صورت تابلو فلزی با رنگ نما ساخته می شوند نقش هدایت رانندگان در مسیر را دارند و به طور کلی شامل علائمی می شوند که هر گونه ضرورت ، ممنوعیت و یا محدودیت را به افراد اعلام می نماید .

ب ) تابلوهای هشدار دهنده : این تابلوها نیز از جنس فلز می باشند و معمولا به شکل مثلث ساخته می شوند و جهت اطلاع افراد از خطرات جاده ای مورد استفاده واقع می شود .

پ) تابلوهای آگاهی دهنده و یا اخباری : از این تابلوها جهت راهنمایی بخش های مختلف جاده ای نظیر اطلاعات مرتبط با مسیرها ، مکان های عمومی نظیر بیمارستان ها ، نمایشگاه ها ، فرودگاه ها ، ترمینال ها و... استفاده می گردد که اکثریت این تابلوها به شکل مستطیل می باشند .

ج) تابلوهای محلی : جهت تعیین مرز ها و جهت جاده ها کاربرد دارد .

تابلوهای سالنی و محیطی اکثراً به صورت تابلو فلزی و یا تابلو لایت باکس ساخته می شوند و برای معرفی خیابان ها و جاده ها ، کوچه ها و مراکز تفریحی یک محل مورد استفاده قرار می گیرند .


4 views0 comments

Recent Posts

See All

انواع روش های تابلوسازی

انواع روشهای تابلوسازی تابلوهای تبلیغاتی از جمله ابزارهای پرکاربرد جهت معرفی برند تجاری هستند که در سر درب مکان تجاری نصب می شوند و توسط...

انواع تابلو چلنیوم

چلنیوم یک فلز براق مانند استیل است که دارای رنگ های متنوع از جمله طلایی ، نقره ای ، آبی ، قرمز ، سفید ، سبز و مشکی می باشد . این فلز نرم...

تابلو ترموود

تابلو ترموود یکی از تابلوهای تولید شده در تابلوسازی است که می تواند به عنوان تابلو مغازه ، تابلو فروشگاهی و یا تابلو شرکتی توسط مشتریان...

Comments


bottom of page